Skip to content

Apple Airpods Pro Review

APPLE-Airpods-Pro

Σχεδιασμός

Δεν μας άρεσε ο σχεδιασμός των παλιών AirPod. Ήταν πολύ προφανές ότι η μορφή, και ιδίως οι μακριοί μίσχοι των ακουστικών, προήλθαν από την ανάγκη να συμπιεστούν όλες οι τεχνολογίες μέσα στις πολύ μικρές διαστάσεις τους. Αλλά αν είχατε την δυνατότητα επιλογής ποτέ δεν θα θέλατε να κρέμονται τόσο μακριά από το αυτί, έτσι δεν είναι;

Οι μίσχοι για τα airpods pro είναι σχεδόν ένα πλήρες εκατοστό μικρότεροι και πραγματικά ξεχωρίζει. Όταν κάποτε ήταν φανερό ότι φορούσατε τα ακουστικά, τώρα πια γίνονται σχεδόν ένα με το αυτί. Φαίνονται σωστά, φαίνονται εξαιρετικά, στην πραγματικότητα. Μοιάζουν με το πώς θα τα σχεδίαζαν οι σχεδιαστές αν δεν έπρεπε να υπολογίσουν πού να βάλουν τα πάντα.

Η άλλη μεγάλη αλλαγή είναι το μειονέκτημα που έχει το ακουστικό ενός μεγέθους υπέρ τριών διαφορετικών μεγεθών, με εναλλάξιμα ακουστικά σιλικόνης. Χρειάζεται αυτό για την ακύρωση του θορύβου? Φυσικά, αλλά με τα ακουστικά σιλικόνης έρχονται μερικά τεχνικά ζητήματα. Και η Apple έχει λύσει και αυτά. Τα “μαξιλαράκια” συνήθως τσακίζουν ακριβώς όταν δεν το θέλετε, όταν απομακρύνονται τα ακουστικά. Με τα airpods pro, ωστόσο, η Apple έχει σχεδιάσει ένα μηχανισμό στερέωσης που καθιστά τά δικά τους ακουστικά σιλικόνης φαινομενικά συγκολλημένα στο περίβλημα. Δεν γνωρίζουμε πώς η Apple έχει πετύχει αυτό, αλλά ο άνθρωπος που βρήκε τη λύση αξίζει κάποιο είδος μεταλλίου.

Τα “μαξιλαράκια” μπορούν επίσης να αισθάνονται άβολα όταν τα βάζετε καθώς το σφράγισμα δημιουργεί αναρρόφηση και πίεση στο κανάλι του αυτιού. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, τα airpods pro χρησιμοποιούν ένα σύστημα εξαερισμού για την εξίσωση της πίεσης, ελαχιστοποιώντας αυτή την άβολη αναρρόφηση – και λειτουργεί. Αυτά είναι τα πιο άνετα ακουστικά που έχουμε φορέσει ποτέ.

Εν ολίγοις, ο νέος σχεδιασμός δεν είναι απλώς ένα επιτυχημένο μπάλωμα του παλιού μοντέλου, αλλά ένας θρίαμβος – που δείχνει ότι η Apple επέστρεψε στο σχέδιο και ξεκίνησε από την αρχή.

Screen Shot 2019-11-23 at 5.48.30 PM.png

Απόδοση

Χάρη σε αυτές τις άκρες σιλικόνης και την προσθήκη αντοχής ιδρώτα και νερού (βαθμολογία IPX4), τα airpods pro θα σας εξυπηρετήσουν πολύ καλύτερα κατά την άσκηση. Προσπαθήσαμε να τρέξουμε, να κάνουμε καθίσματα, να κάνουμε ανάβαση και ελεύθερα βάρη, και αυτά παρέμεναν εκεί με εξαιρετική απόδοση.

Η μπαταρία είναι λίγο μικρότερη από την παλιά έκδοση, 4,5 ώρες με ακύρωση θορύβου σε σύγκριση με τα παλαιότερα AirPods που είχαν πέντε ώρες χωρίς. Ωστόσο, μπορείτε να έχετε περισσότερες από 24 ώρες ακρόασης χρησιμοποιώντας τη θήκη. Επιπλέον, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μια πεντάλεπτη φόρτιση αντιστοιχεί περίπου σε μία ώρα ακρόασης ή ομιλίας.

Ο λόγος για την πτώση της μπαταρίας οφείλεται, φυσικά, σε μεγάλο βαθμό στην προσθήκη ενεργού ακύρωσης θορύβου. Όπως συμβαίνει συνήθως, τα AirPods Pro χρησιμοποιούν δύο μικρόφωνα για την αφαίρεση του θορύβου του περιβάλλοντος. Ένα μικρόφωνο που βλέπει προς τα έξω και είναι εκεί για να ανιχνεύσει εξωτερικό ήχο και περιβαλλοντικό θόρυβο, ενώ ένας δεύτερος προς τα εμπρός ακούει προς το αυτί ενώ το λογισμικό ακύρωσης θορύβου προσαρμόζει το ηχητικό σήμα 200 φορές το δευτερόλεπτο!

Η λειτουργία διαφάνειας, που είναι πλέον σχεδόν υποχρεωτική λειτουργία με ακουστικά ακύρωσης ακουστικών, λειτουργεί επίσης καλά. Η ιδέα είναι ότι αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να σταματήσετε την ακύρωση του noice για να φιλτράρετε τους ήχους από τον έξω κόσμο. Χρησιμοποιεί αυτό το έξυπνο σύστημα εξαερισμού που εξισορροπεί την πίεση, σε συνδυασμό με τις τροποποιήσεις λογισμικού, ώστε να διατηρείται ενεργή μια μικρή ποσότητα ακύρωσης θορύβου. Σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε για να ακούσετε άτομα που μιλούν ή ανακοινώσεις σε σταθμούς ή αεροδρόμια. Αλλά λειτουργεί; Ναί. Είναι φυσικό; Όχι. Το πρόσωπο που μιλάει στο άλλο άκρο του τρένου θα ακούγεται, κάποιες φορές, σαν να κάθεται δίπλα σας.

Υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά, όπως η κοινή χρήση ήχου με άλλα AirPods και την ενσωμάτωση του Siri, τα οποία είναι φοβερά εξυπηρετικά, αλλά θέλετε να ακούσετε για την ποιότητα του ήχου, σωστά; Λοιπόν, ακούγονται υπέροχα. Η Apple δημιούργησε ένα προσαρμοστικό EQ που συντονίζει αυτόματα τις χαμηλές και μεσαίες συχνότητες στο σχήμα του αυτιού σας, ενώ ο ίδιος ο ήχος οδηγείται από έναν προσαρμοσμένο ενισχυτή υψηλής δυναμικής εμβέλειας και από ένα ηχείο υψηλής έντασης και χαμηλής παραμόρφωσης που μπορεί παραδώστε τα μπάσα κάτω στα 20Hz.

AirPods-Pro-Black-Background-The-Apple-Post.png

Λειτουργικότητα

Η Apple έχει αποσυνδέσει το σύστημα πολλαπλών χτυπημάτων που χρησιμοποίησε για να ελέγξει τα παλιά AirPods, αλλάζοντας έναν νέο αισθητήρα τοποθετημένο σε κάθε μίσχο. Η εναλλαγή μεταξύ ενεργού ακύρωσης θορύβου και διαφάνειας γίνεται μέσω αυτού του αισθητήρα. Όπως είναι και ο έλεγχος με ένα πάτημα για αναπαραγωγή, παύση ή απάντηση σε μια κλήση, δύο για να πηδήσετε προς τα εμπρός και τρεις φορές για να πηδήσετε πίσω σε κάποιο τραγούδι.

Η απόρριψη του συστήματος πολλαπλών χτυπημάτων, με το οποίο ήταν εύκολο να γίνει λάθος, είναι σωστή ιδέα. Και αυτή η εντολή συμπίεσης είναι πιο άμεση και σίγουρη από ό, τι ήταν πριν, και είναι επομένως καλύτερη. Αλλά μπορείτε ακόμα να το κάνετε λάθος, αν και όχι τόσο συχνά.  Οι περισσότεροι θα σκεφτούν απλά ότι προσαρμόζετε τον οφθαλμό σας αντί να δέχεστε μια κλήση ή ότι παρακάμπτεται ένα κομμάτι.

Και αν έχετε ένα ρολόι της Apple και θέλετε να παρακάμψετε εντελώς αυτό το UI, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το smartwatch για να ελέγξετε τον ήχο και να αλλάξετε μεταξύ ακύρωσης, διαφάνειας και αλλαγής θορύβου.

Όλες αυτές οι τεχνικές επιδόσεις τροφοδοτούνται από το ενσωματωμένο τσιπ H1 που χρησιμοποιήθηκε ήδη στα προηγούμενα μοντέλα, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε την ίδια (αν όχι καλύτερη) ροκ σταθερή σύνδεση Bluetooth και γρήγορο ζευγάρωμα όπως τα παλιά AirPods.

Apple-AirPods-Pro-2

Τελική Ανάλυση

Τελικά είναι αυτά τα νέα AirPods Pro άψογα; Σχεδόν.

Η δοκιμή προσαρμογής άκρου σιλικόνης στο αυτί, όπου το iPhone σας σας ενημερώνει εάν χρησιμοποιείτε το σωστό μέγεθος ή εάν είναι καθισμένοι σωστά, αν και εντυπωσιακές, δεν είναι καθόλου εξίσου έξυπνα με την Apple που έχετε συνηθίσει. Πήραμε το πράσινο φως στις μικρές και μεσαίες άκρες, χωρίς συμβουλές για το τι ήταν καλύτερο για τα αυτιά μας, οπότε περιμέναμε περισσότερα εδώ.

Και παρόλο που είναι πολύ καλό, είμαστε λυπημένοι που δεν είναι δυνατό να ρυθμίσετε χειροκίνητα το επίπεδο ακύρωσης θορύβου, όπως μπορείτε με άλλα ακουστικά. Και τότε υπάρχει το γεγονός ότι εξακολουθείτε να μην μπορείτε να αντικαταστήσετε τις μπαταρίες σε AirPods, οπότε όταν τα Airpod Pro σας σταματήσουν τελικά να κρατούν τη φόρτιση, θα πρέπει να τα πετάξετε αντί να τα επισκευάσετε. Αυτό δεν είναι πολύ φιλικό προς το περιβάλλον – και με 299 ευρώ το ζευγάρι δεν είναι φιλικό ούτε για το πορτοφόλι σας.

Έχοντας επισημάνει αυτές τις λίγες παραλείψεις, αναγκαζόμαστε να παραδεχτούμε ότι η Apple έχει αντιμετωπίσει σχεδόν όλα όσα δεν μας άρεσαν στα AirPods 1 και 2. Και παρόλο που αυτά είναι αρκετά ακριβότερα από το προηγούμενο μοντέλο, με τις βελτιώσεις θα μπορούσε εύκολα να βάλει και μεγαλύτερη τιμή, για να συναντήσει την αγορά. Η Apple έφτιαξε κάτι πραγματικά καλό. Τα AirPods Pro είναι ενοχλητικά καλά.

Leave a Reply

Discover more from e-prosfores

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading