Skip to content

Η μάχη των προσφορών ενόψει Black Friday

black-friday-2019.jpg

Ρομίνα Νικηφόρου

Μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις μετρούν πλέον αντίστροφα για τη Black Friday, στις 29 Νοεμβρίου.

Αν και απέχουμε σχεδόν 10 μέρες από τη …μαύρη Παρασκευή, η αγορά φέτος κινείται από πολύ νωρίς σε ρυθμούς προσφορών.

Οι μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών που παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν στη Black Friday, εδώ και αρκετές μέρες έχουν ειδικά banner στα online καταστήματά τους, όπου οι καταναλωτές μπορούν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους ώστε να ενημερωθούν νωρίτερα με newsletter για τις προσφορές στα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν.

Οι επιχειρήσεις μέσα από τις ηλεκτρονικές σελίδες τους μάλιστα, προτρέπουν τους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς αρκετές μέρες πριν, να φτιάξουν λίστα με τα προϊόντα που θέλουν να αγοράσουν και να καθορίσουν συγκεκριμένο μπάτζετ. Το τελευταίο δεκαήμερο έχουν κάνει την εμφάνισή τους στις ιστοσελίδες και χρονόμετρα που μετρούν αντίστροφα μέχρι τη μεγάλη μέρα των προσφορών, ενώ ήδη προβάλλονται τα πρώτα διαφημιστικά σποτ των εταιρειών.

Στελέχη της αγοράς αναφέρουν πως αρκετές αλυσίδες θα προχωρήσουν σε γενναίες εκπτώσεις που θα φτάσουν σε ορισμένα προϊόντα έως και το 70%.

Η μάχη στον συγκεκριμένο κλάδο αναμένεται ιδιαίτερα σκληρή καθώς πλέον διαμορφώνονται νέα δεδομένα μετά τη συμφωνία Public – MediaMarkt αλλά και την είσοδο του Πλαισίου στις λευκές συσκευές. Άλλωστε αυτές τις ημέρες, πριν και μετά τη Black Friday, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιείται πάνω από το 10% του τζίρου στον κλάδο.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα insider.gr πατώντας εδώ

Leave a Reply

Discover more from e-prosfores

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading