Skip to content

Πόρτο Κάγιο: Το χωριό που θα σας εκπλήξει

Φωλιασμένο σε έναν μικροσκοπικό κόλπο, σε απόσταση 64 χλμ. από το Γύθειο, το Πόρτο Κάγιο είναι ο προορισμός που αυτό το καλοκαίρι θα γίνει το προσωπικό σας ησυχαστήριο. Το γραφικό ψαροχώρι συναντάται σε απόσταση αναπνοής από το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, το ακρωτήρι Ταίναρο, και διακρίνεται για την ηρεμία και τη γαλήνη που το χαρακτηρίζουν.

Οι διακοπές στο Πόρτο Κάγιο μετατρέπονται σε πραγματική εμπειρία ζωής μακριά από όλους και απ’ όλα, με τους νωχελικούς ρυθμούς που επικρατούν εδώ να σας κάνουν να πιστεύετε ότι ακόμη και ο χρόνος έχει σταματήσει. Ο φυσικός απάνεμος όρμος του κατά την διάρκεια του καλοκαιριού αποτελεί ήρεμο αραξοβόλι για σκάφη και ιστιοπλοϊκά που πλέουν στην ευρύτερη περιοχή.

Σε κοντινή απόσταση από το Πόρτο Κάγιο βρίσκονται και τρεις υπέροχες αμμουδιές για αξέχαστα μακροβούτια σε ένα επιβλητικό τοπίο που σίγουρα μένει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη.

Μόλις βρεθεί κανείς στο Πόρτο Κάγιο επιβεβαιώνει και ιδίοις όμμασι ότι αυτός ο οικισμός αναδεικνύει στο μέγιστο βαθμό την πεμπτουσία της μανιάτικης γης, που δεν είναι άλλη από τα πεντακάθαρα και καταγάλανα, σχεδόν διάφανα νερά που παντρεύονται αρμονικά με τις αυστηρές και μεγαλειώδεις γραμμές της Μάνης. Ένα από τα πιο ξεχωριστά σημεία όχι μόνο του νομού Λακωνίας, αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου, με φόντο το επιβλητικό ακρωτήριο Ταίναρο, στο σημείο όπου σμίγουν η Μεσσηνιακή με τη Λακωνική Μάνη.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Leave a Reply

Discover more from e-prosfores

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading